Chrome автоматично перезавантажується відкриті вкладки, якщо ви повертаєтеся до них через якийсь період простою. І вам доводиться чекати, поки їх вміст оновлюється. Щоб не витрачати час даремно, особливо при роботі з великою кількістю вкладок, відключіть їх оновлення.
Перед зміною налаштувань ви повинні знати, що це має свою ціну.
Chrome перезавантажує вкладки з двох причин: щоб завжди відображати актуальні версії веб-сторінок і щоб не тримати їх вміст у пам’яті.
Відключивши автооновлення, ви можете не бачити останніх змін у вмісті старих вкладок. Крім того, браузер буде використовувати більше системних ресурсів, що може знизити швидкодія на слабких комп’ютерах.

Как отключить автообновление вкладок в Chrome

1. Відкрийте нову вкладку і введіть в адресному рядку chrome://flags.
2. Потрапивши в розділ прихованих налаштувань, знайдіть опцію «Автоматично видаляти вкладки» (automatic-tab-discarding) і вимкніть її.
3. Перезапустіть браузер.
Після цього Chrome перестане оновлювати веб-сторінки автоматично. Якщо надалі ви захочете повернути старе поведінка браузера, це можна буде зробити в тому ж розділі налаштувань.
Варто додати, що можливість відключати перезавантаження вкладок входить в число експериментальних функцій Google Chrome. Тому розробники можуть прибрати її в майбутньому, якщо вважатимуть за потрібне